Epres panna cotta
Epres panna cotta

  A panna cotta egy igazán elegáns desszert, minden alkalomra tökéletes. Egy hétvégi, családi ebédnek, esetleg valamilyen fontos alkalomnak a fénypontja lehet, de olyankor is tökéletes, amikor az ember megkíván valami finomat.

suti-8.jpg

...

Mézeskalács tiramisu
Mézeskalács tiramisu

A tél nem ér véget a karácsony elmúltával, de ha mégis úgy néz ki, itt a tavasz, a mézeskalács szezonnak attól még nem kell elmúlnia. Az ilyen változó – hol havas, hol esős, hol felhőtlen - estéken pedig mi is lenne jobb, mint a mézeskalács tiramisu, ami egyszerre idézi föl a karácsonyt és a nyarat. Hogy ez hogy is lehetséges?

mezestira-4_1.jpg

...

Körtés tart
Körtés tart

Ezt a süteményt nem most készítettem, hanem már jó pár hónapja, de nem igazán volt időm megírni a receptjét. Szerencsére nem csak az őszi hónapokban kívánja az ember, hanem egy hideg téli estén is kellemesen átmelengeti az ember lelkét ez a sütemény. Minden van benne, ami kell: karamell, gyümölcs és csoki.

  pite-3.jpg

...

Áfonyás Charotte torta
Áfonyás Charotte torta

Már kiskorom óta csak ámultam és bámultam, hogy milyen fantasztikusok a Charlotte torták. Édes, lekvárral töltött piskótacsigák, sok-sok hab – mit lehet ezen nem szeretni?! Viszont még sosem készítettem. Valamiért meg voltam róla győződve, hogy borzasztóan nehéz lehet. Erre kiderült, hogy mégsem.

dsc00143_1.jpg

...

Esküvő a családban
Esküvő a családban

Nővéremről már többször ejtettem szót (igen, körülbelül minden egyes bejegyzésben), és ez most sem lesz másképp, főleg, hogy az ő esküvőjéről, vagyis inkább annak desszertjeiről lesz most szó. Két desszertasztallal is készültem, volt ám választék sütiből!

eskuvo_3.jpg

...

12508834_10207822484617717_2292107275870172532_n.jpg

CAKEség

Titanilla vagyok, huszonéves, könyvimádó álmodozó, aki él-hal a különböző kultúrákért, az édességekért, a sütögetésért és a csokiért. Meg a csokiért. A csokit mondtam már?