Matcha teás desszerteket már elég sok helyen lehet kapni, a passiógyümölcs is egyre elterjedtebb, de együtt nem sokszor élvezheti őket az ember. Ez igen nagy hiba, ugyanis ezerűen fantasztikus, ahogyan kiegészítik egymást!
Először bonbonban kóstoltam, sajnos az nem volt túl jó, mert mű ízeket használt a gyár, viszont amikor kipróbáltam én magam a bonbon elkészítését, egyből beleszerettem ebbe az ízorgiába. Úgyhogy nem is volt kérdéses, hogy még készítek matchás-passiós édességeket.
Erre mi is lehetett volna jobb alkalom, mint egy összejövetel? Pontosabban az „osztálytalálkozónak” elnevezett blogtalálkozó, azokkal a fantasztikus emberekkel, akik nélkül alig mertem volna belevágni ebbe a blogba.
Mivel étteremben találkoztunk a lányokkal, azért mégsem állíthattam be egy egész tortával, úgyhogy maradtam az aprócska mennyországnál, a macaronnál. Régebben sok problémám volt ezzel az édességgel, ám mostanában kezdünk összemelegedni. Amikor készítettem a Nutellás macaront, rájöttem a titkára, és szerencsére ez az adag is úgy sikerült, ahogyan szerettem volna.
A találkozón nagyban beszélgettünk, hogy kivel mi újság van, és viccesen megkérdezték tőlem, hogy teljesen véletlenül nem vittem-e nekik valami kis édességet. Nem hinném, hogy pozitív válaszra számítottak, de nagy meglepetésükre elővettem a táskámból a macaront. Le kellett volna fényképezni azokat az arcokat… Imádom meglepni az embereket az édességeimmel, szeretem látni, ahogyan örömet okozok nekik még egy ilyen kis aprósággal is.
Szerintem az egyik legjobb érzés a világon.
Ebből a mennyiségből körülbelül 30 darab macaron jön ki.
Hozzávalók a macaronhoz:
- 100 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 1 tk matchapor
- 37 g tojásfehérje
- 2,5 cl víz
- 100 g kristálycukor
- 2-3 csepp zöld ételfesték
- 37 g tojásfehérje
A mandulalisztet a porcukorral együtt átszitálom, hogy tényleg finom por állagú legyen. Nem jó, ha vannak benne darabok, szóval ha a mandulaliszt tartalmaz nagyobb szemcséket, érdemes előtte átdarálni. Hozzászitálom a matcha port is, és alaposan összekeverem az egyik adag tojásfehérjével.
A vizet fölteszem forrni a kristálycukorral együtt. Amikor 114°C-os a szirup, belecseppentem az ételfestéket, illetve elkezdem fölverni a tojásfehérjét. 118°C-ot elérve leveszem a tűzről, és folyamatos habverés közben óvatosan beleöntöm a szirupot a tojáshabba. Egészen addig verem, amíg a tál hideg nem lesz, szóval jó pár perc, mire elkészül a kemény hab.
A tojáshabot négy részletben hozzákeverem a mandulalisztes masszához, habzsákba teszem, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomom a köröket. 160°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Hozzávalók a ganache-hoz:
- 200 g tejszín
- 10 g passiógyümölcspüré
- 200 g étcsoki
A tejszínt összekeverem a passiópürével, majd fölforralom. A bugyborékoló folyadékot ráöntöm a csokidarabkákra, és addig keverem, amíg szép sima nem lesz az egész. Habzsákba töltöm, és minden második maraconhéjra nyomok egy mogyorónyi adagot. Óvatosan rájuk teszem a másik felét a macaronnak, és már lehet is fölfalni!
Ha szeretnél máskor egyből értesülni az új receptjeimről, a CAKEséget megtalálhatod Facebookon ITT.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.09. 09:58:25
Tevely Titanilla 2017.03.09. 10:03:44
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.09. 17:14:26
Nagyanyám kókuszos és mogyorós habcsókot csinált.
Tevely Titanilla 2017.03.09. 17:17:20
Wandál 2017.04.17. 22:23:58
w