Oreos mini torta

Bevallom őszintén, hogy én nem rajongok annyira az Oreóért, mint mondjuk a Nutelláért. Szeretem, mert nagyon finom, de nekem a keksz része jobban ízlik, mint a töltelék, úgyhogy ha éppen megkívánom, akkor a mini méretűt veszem belőle. A dupla töltelékű Oreot meg nem igazán kívánnám meg. Ettől függetlenül viszont szeretem simán, vagy tejjel enni, de legfőképpen sütiket készíteni belőle.oreo-1.jpg

Még jó pár évvel ezelőtt, mikor épp, hogy csak néhány helyen lehetett kapni, azt is csak ritkán, készítettem Oreo-Kinder-tejszín cukormérgezéses halált. Na, jó, igazából senki sem lett tőle rosszul, éppen csak mindenki pörgött tőle, mint a búgó csiga. De jó is volt az!

Ez a mini torta viszont egyáltalán nem okoz cukormérgezést, pont annyira édes, amennyire kell. Három kis mini tortácska jön ki ebből az adagból, és azt a hármat nővéremmel ketten ettük meg. Jó kis saját készítésű pizzával enyhén szólva laktató vacsora volt…oreo-6.jpg

A CAKEséget a Facebookon megtalálod ITT, Instagramon pedig ITT.

Hozzávalók a piskótához:

  • 125 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 15 g kakaó
  • 1 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 dl tej
  • 60 g csoki

 oreo-5.jpg

A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A csokit fölolvasztom a vajjal, majd mikor fölolvadt, hozzákeverem a száraz hozzávalókat, a tojást, és a tejet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben elegyengetem úgy, hogy körülbelül 1,5-2 centis vastagságú legyen. Azért előtte nem árt megnézni, mekkorára kellene kikenni a tésztát. Kör alakú kiszúróval, vagy mini tortaformával megnézhetjük, hogy a 3x3 darab körhöz mekkora felület kell, és utána már simíthatjuk is el a piskótának valót. Addig sütöm, hogy a belseje is megsüljön – amit villa/fogpiszkáló próbával ellenőrzök –, és így egy brownie ízű, finom csokis piskótához jutok.

Igen, még mindig csoki függő vagyok!

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • 50 g fehércsoki

A fehércsokit óvatosan fölolvasztom vízgőz fölött. Tényleg nagyon óvatosan kell bánni vele, túlságosan hamar elkezd összeállni, szóval csak jó minőségű csokit használjunk! (Mondjuk ez minden egyes alapanyagra igaz.) Mikor fölolvadt, hagyom hűlni, addig fölverem a tejszínhabot. A kemény habba belecsorgatom a csokit és összekeverem őket. De vigyázva ám, nehogy túlkeverjük, aztán fehércsokis vaj legyen a végeredmény!

Végül a kihűlt piskótából kivágom a köröket, egy habzsákba pedig beletöltöm a fehércsokis tejszínt, és elkezdem összeállítani a mini tortákat. Egy mini torta három darab körből áll, kettőből túl kicsi lesz, a négy darabból álló pedig szétcsúszik. A tetejét, ha maradt a habból, akkor azzal, ha nem, akkor sima tejszínhabbal és Oreóval díszítem.

Ha valakinek nem elég édes, a krémbe akár még apróra zúzott Oreo darabokat is keverhet. Én is szívesen megtettem volna, éppen csak valamilyen csoda folytán elpárolgott az összes, és csak az a három darab maradt, amit félretettem díszítésre. Ki látott már ilyet?oreo-2.jpg

Képekért köszönet: Love'o'graphy

A bejegyzés trackback címe:

https://cakeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr708922354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

12508834_10207822484617717_2292107275870172532_n.jpg

CAKEség

Titanilla vagyok, huszonéves, könyvimádó álmodozó, aki él-hal a különböző kultúrákért, az édességekért, a sütögetésért és a csokiért. Meg a csokiért. A csokit mondtam már?

süti beállítások módosítása