Körtés tart

2017. december 05. - Tevely Titanilla

Ezt a süteményt nem most készítettem, hanem már jó pár hónapja, de nem igazán volt időm megírni a receptjét. Szerencsére nem csak az őszi hónapokban kívánja az ember, hanem egy hideg téli estén is kellemesen átmelengeti az ember lelkét ez a sütemény. Minden van benne, ami kell: karamell, gyümölcs és csoki.

 pite-3.jpg

Tovább

Áfonyás Charotte torta

Már kiskorom óta csak ámultam és bámultam, hogy milyen fantasztikusok a Charlotte torták. Édes, lekvárral töltött piskótacsigák, sok-sok hab – mit lehet ezen nem szeretni?! Viszont még sosem készítettem. Valamiért meg voltam róla győződve, hogy borzasztóan nehéz lehet. Erre kiderült, hogy mégsem.

dsc00143_1.jpg

Tovább

Esküvő a családban

Nővéremről már többször ejtettem szót (igen, körülbelül minden egyes bejegyzésben), és ez most sem lesz másképp, főleg, hogy az ő esküvőjéről, vagyis inkább annak desszertjeiről lesz most szó. Két desszertasztallal is készültem, volt ám választék sütiből!

eskuvo_3.jpg

Tovább

10+1 esküvői torta, ami rajongóknak kötelező

Imádom az esküvői tortákat. Nézni, készíteni és természetesen enni is. Persze, vannak borzasztóan giccsesek, de a legtöbb mégis nagyon szép, elegáns. Hiszen az esküvők erről szólnak, hogy a szerelmes pár egy kulturált parti keretei között összeköthesse életét.

ab3d0ee2acb178f10f2c9ccba54d2d8c--geek-wedding-wedding-cake.jpg

Tovább

Epres-rebarbarás álom pite

Nálunk egy szokásos családi összejövetel úgy néz ki, hogy én sütök, apukám és a nővérem versenyeznek, hogy melyikük képe sikerül jobban róla, majd fölfaljuk az egészet. Amikor ezt a pitét sütöttem, akkor is pontosan ugyanez történt, annyi kivételével, hogy két desszerttel készültem, csak hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Először anyukám kedvencének, az epres-rebarbarás pitének a receptjét adom meg nektek, majd hamarosan nővéremét is bemutatom.

reb_pite-25.jpg

Tovább

Kinder Maxi King torta

Lehet furcsállni, ám igenis lehet torta egy tipikusan reggeli ételből is! Mégpedig nem is akármiből, egyenesen a gofriból. És nem ám csak valami tessék-lássék építményt, hanem igazi, tejszínnel bevont, csokival leöntött kacattorta is készülhet belőle. Hogy hogyan? Íme, megmutatom!

dsc09333.jpg

Tovább

Egy Harry Potter rajongó cukrász naplójából

Harry Potter rajongó vagyok. A könyveken és a filmeken nőttem föl, és azóta sem tudtam abbahagyni az iránta való rajongásomat – szerintem nem is fogom már soha. Nem ez az egyetlen könyvsorozat, amit elolvastam, nem is csak ez az egyetlen, amit szeretek, mégis, kicsiny kis szívecskémben a Harry Potter sorozatnak külön helye van.

18624887_10213582655947071_1159512522_n.jpg

Tovább