Jégkrém két változatban

Nyár van, meleg van, mi más is tehetné szebbé a napot annál, hogy végre Halloween lesz? Na, jó, csak viccelek! (Nem.) Ilyenkor csak a jégkrém segíthet, de az nagyon. Éppen ezért készítettem két féle változatot is - egy kávésat és egy matchásat.

dsc00515.jpg

Anya a kávés változatért noszogatott, mert nagyon szereti a kávés dolgokat, nővéremmel mi ketten pedig a matchás desszertekért vagyunk nagyon oda. Pláne, ha abban málna és fehércsoki van, mert ezekkel a hozzávalókkal minden sokkal jobb. Vagy legalábbis majdnem minden…

No, de… mivel két változatban készítettem, de csak hat jégkrém formában, ezért nekem három matchás és három kávés ízesítésű jelentkezett díszítésre, viszont tetszőleges arányban is el lehet készíteni.

dsc00524.jpg

Hozzávalók a jégkrém alaphoz:

  • 200 g tejszín
  • 160 g sűrített tej

A tejszínt kemény habbá verem. A sűrített tejet óvatosan belekeverem, és készen is van az alap.

dsc00522.jpg

Hozzávalók a matcás válozathoz:

  • 3 kk matcha por
  • 10 g sűrített tej
  • Fél deci málna püré
  • 70 g fehércsoki

Ahhoz, hogy ilyen ombrés legyen a jégkrém, nem szabad egyszerre mindent összekeverni egymással. Először a matcha port keverem ki a sűrített tejjel, hogy sehol se legyen csomós. Kb. három-négy evőkanálnyi jégkrém alapot belekeverek, ennek a nagy része mehet is a jégkrémforma aljába. A maradékhoz megint kb. öt-hat evőkanálnyi sűrített tejes tejszínhabot kavarok, amit aztán szintén tehetek is a formákba. Végül egy-két evőkanálnyi kivételével összekeverem a maradék habot azzal a kevéske matchával, és ezt is beleteszem a formába. Erre kanalazom rá a maradék sima jégkrém alapot, és a málna pürét is. Mivel most még eléggé folyékony a leendő jégkrém, egy fél órára beteszem mélyhűtőbe, és majd csak akkor teszem bele a pálcikákat, amikor kicsit már kezd dermedni. Ha olyan a pálcika, hogy mgtartja magát a forma szélén, ez a lépés természetesen kihagyható, és azt elég majd csak négy óra után kivenni, és megnézni, hogy mennyire fagyott.

Vízgőz fölött, vagy mikrózva fölolvasztom a fehércsokit és előkészítek egy sütőpapírt, hogy az legyen csupa csoki a díszítés közben. A formából úgy veszem ki, hogy mikor már teljesen megfagyott, két-két másodpercig forró víz alá tartom a két oldalát, ami kicsit fölolvad, így könnyen kihúzható. A csokit rácsurgatom, és amint rádermedt, már ehető is!

dsc00491.jpg

Hozzávalók a kávés változathoz:

  • Fél deci eszpresszó
  • 70 g étcsoki

A kávésat ugyanúgy készítem el, mint a matchásat. Egy kevés jégkrém alappal összekeverem a kávét és formába töltöm. A maradékkal mindig egy kicsit több tejszínes habot keverek össze, egészen a végéig, amikorra már nem marad sem a kávéból, sem a sűrített tejes tejszínből. Ekkor beteszem a mélyhűtőbe, fél órát fagyasztom, majd belenyomom a pálcikákat és tovább fagyasztom.

Mélyhűtőtől függően körülbelül négy-hat óra, mire megdermed. Fölolvasztom az étcsokit, és amikor kiveszem a formából, már díszítem is.

Ha szeretnél máskor egyből értesülni az új receptjeimről és más érdekességekről, ne felejtsd el like-olni a CAKEséget ITT!

dsc00514.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cakeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5312770508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luminol 2018.06.15. 16:14:20

Ezt is sikerült kipróbálni és nagyon finom <3 A kávésat csináltam meg, plusz csokisat, csak olyan hamar elfogy... nem is tudom hogyan... biztosan a manók csenik el...
Amúgy végül poharakból ettük, mert a jégkrém forma valamiért nem szeret xD

12508834_10207822484617717_2292107275870172532_n.jpg

CAKEség

Titanilla vagyok, huszonéves, könyvimádó álmodozó, aki él-hal a különböző kultúrákért, az édességekért, a sütögetésért és a csokiért. Meg a csokiért. A csokit mondtam már?

süti beállítások módosítása