Duci Pocky

Vannak azok a pillanatok, mikor az ember nem szeretne mást tenni, csak bekuporodni az ágyikójába, valami jó kis filmet nézni és közben édességet majszolni. A pocky az pontosan ezekben a pillanatokban ajánlott rágcsálnivaló. Roppanó keksz, csokoládéba burkolva; simán vagy tejjel, kávéval fogyasztva. Tökéletes választás!dsc07676.jpg

Mindig is szerettem volna kipróbálni a homemade pockyt. A boltit szeretem, de nem mindegyik márkájú jó választás, főleg, hogy a csoki az a dolog, amit nagyon megválogatok, hogy mit eszem meg. A legtöbb sajnos nem túl jó minőségű csokit használ, bár MondoConokon nagyon finomakat lehet venni, mindenféle ízesítésben.

De mivel conon régen voltam, és amúgy sem lehet annyit venni, hogy kitartson jó sokáig, úgyhogy gondoltam egyet, és készítettem én magam. Igen, külsőre nem éppen azok a vékony kis ropi rudacskák, éppen ezért lett Duci Pocky a neve. Sajnos nem sikerült pont olyan lyukat vágnom a habzsákra, mint kellett volna. Vagy túlságosan picike kis törékeny fogpiszkálók lettek, vagy pedig ilyen kis ducikák.

Az ízében persze mit sem változtat, hogy milyen szélesek lesznek, úgyhogy ha nem sikerül olyan vékonyra, mint a bolti, egyáltalán nem baj!dsc07658.jpg

Hozzávalók a pockyhoz:

  • 120 g vaj
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • ½ vanília rúd (vagy 1 tk vanília aroma)
  • 200 g liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • ½ deci hideg víz

A vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítom. Nem kevés idő, de tényleg meg kell várni, amíg szép, fehér hab válik a vajból, és már nem érződik annyira a cukor. Mikor ez kész, egyenként hozzákeverem a tojásokat, a vanília rudat, a sót és a sütőport. Végül a liszt is mehet bele, a vízzel egyetemben.

Elősütöm a sütőt 160°C-ra, illetve előveszek egy habzsákot (ha nincs otthon, akkor egy uzsonnás zacskót). Beletöltöm a tésztát, és kis lyukat vágok az alján. Hogy mekkorát? Én azt tanácsolnám, hogy kicsivel kezd, és próbáld ki, hogy mekkora az átmérője, de pontos méretet nem tudok írni.

Hosszú, kb 8-12 centis csíkokat nyomok ki, egymás mellett úgy, hogy ne érjenek össze, mert sütés közben egy picit szélesednek. Mikor az egész sütőpapír tele van, beteszem a sütőbe. Nem nagyon tanácsos elmenni a sütő közeléből, mert nagyon hamar elkezd barnulni. Mikor látom, hogy már nem fehér, hanem már kezd halvány barna lenni, akkor kell kivenni a sütőből.dsc07694.jpg

Miközben a rudak hűlnek, elkezdek 100 gramm csokit olvasztani vízgőz fölött. Amikor fölolvadt, leveszem a lábasról, és még 50 gramm csokit belekeverek. Igazából bármilyen csokival jó, én általában mindenhez étcsokit használok, de ízlés szerint bármilyen lehet. Akár olyat is készíthetsz, hogy étcsokival vonod be, majd fehércsokival átvonalkázod. Esetleg a fehércsokiba kis matcha teát keverhetsz, és igazi japán különlegességet készíthetsz. Vagy akár cukorgolyócskákkal is megszórhatod! Mindennek csak a kreativitás és az otthon levő dolgok szabhatnak határt.

Az embert elfogja a késztetés, hogy a lehető legtöbb csokit rajta hagyja a kekszen, de ellen kell állni! Ha nem állok ellen, a csoki teljesen elnyomja a keksz ízét, ami nem lenne baj, csak éppen akkor miért sütöttem ki a rudakat? Úgyhogy a maradék csokit lecsorgatom a kekszről, aztán hagyom az egészet dermedni, és készen is van!dsc07659.jpg

Ha szeretnél máskor egyből értesülni az új receptjeimről, a CAKEséget megtalálhatod Facebookon ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://cakeseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1612036755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

12508834_10207822484617717_2292107275870172532_n.jpg

CAKEség

Titanilla vagyok, huszonéves, könyvimádó álmodozó, aki él-hal a különböző kultúrákért, az édességekért, a sütögetésért és a csokiért. Meg a csokiért. A csokit mondtam már?

süti beállítások módosítása